Къщата за бездомни в Добрич е запълнена

0

Къщата за временно настаняване на бездомни хора в община Добрич е запълнена. Пренощуване и храна се осигуряват за 8 нуждаещи се. В приюта за мъже към Фондация „Милостиво сърце“ са заети 4 от 6 места, като се очаква и те да бъдат запълнени до края на тази седмица.

Общинският приют, в който все още тече ремонт, се очаква да започне да работи през месец февруари.

Храната в къщата за бездомни на община Добрич се осигурява от Социалната трапезария на църквата „Св. Троица“, от БЧК и социалния патронаж. Бездомните хора се приемат след 17:00 часа и могат да останат до сутринта. През деня те помагат на дейността на общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“.  

„В къщата към Фондация „Милостиво сърце“ има само 2 свободни места, но са постъпили сигнали за двама нуждаещи се и те ще бъдат приютени в нея“, информира председателят й Александър Иванов.

До края на този месец от фондацията ще помогнат с над 50 хранителни пакета на крайно нуждаещи се лица и семейства от села в област Добрич. Дарители на хранителни продукти са необходими, за да се увеличи обхватът на подпомогнатите, допълни Александър Иванов. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече