Лоша организация обезмисли графиците за ваксинация

0

Началото на масовата ваксинация в РЗИ-Пловдив претърпя частичен провал. Желаещите да си поставят ваксини се редят на опашки, за които няма ред, информира от място репортер на Радио Пловдив.

Към 11:30 хора, дошли за ваксиниране с посочен от РЗИ час 8:30, още не са минали през имунизационните кабинети.

Пред едно от помещенията за ваксинация са струпани над 30 души, проветряване на въздуха на практика няма, а противоепидемичните мерки на практика не се спазват.

„Ако някой от записаните за ваксинация точно на 19-ти февруари не може да бъде ваксиниран на същия ден, може да го направи и в следващите дни. Мястото му в списъците и дозата от ваксината, предназначена за него не се губят“, заяви заместник-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.

В рамките на днешния ден в Пловдивска област трябва да бъдат ваксинирани 1000 души. Това става, след като Здравното министерство изпрати разпореждане към регионалните здравни инспекции в страната.

Целта е 10 000 души да си поставят първа доза, с което да се ускори темпът на ваксинация.

За днешната кампания ще бъде използван препарата на компанията „АстраЗенека“, чийто реимунизационен период е до 75 дни.

Част от имунизациите ще бъдат поети от семейните лекари. Ваксини ще се поставят в ДКЦ-та и в сградата на РЗИ. Очаква се да бъдат имунизирани и членовете на двете Районни избирателни комисии.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече