„Луфтханза“ отменя още 2000 полета от летищата във Франкфурт и Мюнхен до края на август

0

„Луфтханза“ (Lufthansa) отменя допълнително още 2000 полета от летищата във Франкфурт и Мюнхен това лято, съобщи водещият германски превозвач в сряда, позовавайки се на недостига на персонал на летищата, както и на стачните действия и продължаващата коронавирусна пандемия.

„“Луфтханза“ е приложила многобройни мерки и набира допълнителен персонал, където е възможно, за да осигури възможно най-голяма стабилност на графика на полетите и по този начин да предложи на своите пътници възможно най-добрата сигурност при планиране на пътуването“, посочи немсият превозвач пред агенция Ройтерс.

„Стачките, свързани с безопасността на полетите, метеорологичните явления и по-специално увеличеният процент на заразяване с коронавирус вече натоварват допълнително системата“, се казва в съобщението, потвърждавайки по-ранна информация на всекидневника „Билд“ (Bild).

Говорител на компанията посочи, че анулираните полети се дължат главно на недостиг на персонал, включително отсъствия, свързани с новата коронавирусна вълна.

Анулиранията идват в допълнение към 770 отменени полета, обявени за седмицата от 8 до 14 юли и към отменените досега за лятото над 3000 полета, се казва още в съобщението.

Говорител на Lufthansa каза, че анулирането ще засегне най-вече върховите за трафика часови пояси сутрин и вечер, както и полетите на къси разстояния и връзките „в рамките на Германия или близките страни, за които има добри алтернативи“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече