Мамалев брани директора на Народния

0

„От 47 години съм актьор на щат в Народния театър и такова чудо не съм виждал! Бил съм млад актьор, когато театърът беше пълен с лъвове, огромни артисти, някои бяха и лични приятели на Тодор Живков. Имаха, така да се каже, влияние. Никой не си е позволявал да тръгне срещу театъра. След време нас няма да ни има, Народният театър ще стои и винаги на сцената му ще играят най-добрите актьори и най-талантливите режисьори ще поставят на сцената му постановки. Основното нещо е театърът“. Това сподели пред БНР актьорът Георги Мамалев.

Той подчерта, че Васил Василев е спечелил конкурса за директор на Народния театър „Иван Вазов“, а „който иска да стане директор на Театъра, не да протестира отпред и да говори лъжи по медиите, а да се кандидатира, когато има конкурс и да го спечели“:

„Законно избраният директор има право да действа така, че Народният театър да се развива добре. В момента Театърът върви добре, но някой иска да направи преврат. Това, което в моментна се прави, е опит за преврат. В момента се опитват да сменят по незаконен начин законно избрания директор“.

По думите му в театъра се е заговорило за политика, след като е била надраскана вратата на пиарката Велислава Кръстева от режисьора Александър Морфов.

„Политизирането започна, когато се надраска вратата и започнаха да говорят колко са против този или против онзи. Всеки има право да избира партия, в която да членува или да ѝ симпатизира. Никой няма право да го упреква за това, нито да го гони, както Сашо Морфов изгони Евгени Будинов от постановка, защото бил „герберски боклук“. Не се прави така, това е непозволено. Това може би е и част от аргументите на директора на Народния театър да се стигне до тези мерки, които са взели“, заяви Георги Мамалев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече