МВР залови близо 30 водачи, шофирали след алкохол или наркотици

0

8929 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 189 водачи и пътници.

Съставени са 2504 фиша и 575 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от неправоспособни водачи или такива, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози. В рамките на изминалия ден са установени общо 12 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – четирима от тях са шофирали с от 0,5 до 1,2 промила, осем – с над 1,2 на 1000, а един, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 17 души, а четирима са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2561 превозни средства и 2864 водачи и пътници. За установени нарушения са съставени 735 фиша и 115 акта. Регистрирани са един водач, седнал зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един – с над 1,2 промила. Трима са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече