МВР предупреди: Ще използваме физическа сила, за да предотвратим ескалацията

0

МВР предупреди, че ще използва физическа сила и всякакви други, позволени от закона методи, за да предотврати ескалация на напрежението по време на протеста.

„Многократно призовавахме гражданите да протестират мирно. От кадрите става ясно, че агресията спрямо полицаите ескалира. Над 20 униформени са обгазени. Принудени сме да използваме средства за лична защита. Ако напрежението ескалира ще се използва физическа сила. Замерят колегите с камъни, яйца, домати. Надявам се, че ще се вслушат в призива ни. Да запазим гражданския мир“, каза на извънреден брифинг директорът на столичната полиция Георги Хаджиев.

„Заради агресията излязоха колеги с каски и щитове, но не сме провокирали протестиращите. Има задържани. Обстановката е динамична“, каза Иван Георгиев от Охранителна полиция, който ръководи униформените на площада.

Според протестиращите полицията провокира демонстрантите, като разширява периметъра на охрана около Народното събрание. По-рано униформените използваха лютив срещу протестиращите на Ларгото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече