Медицински сестри протестираха в Бургас за по-високи заплати

0

Медицински сестри протестираха в Бургас за по-високи заплати, съобщиха от БНР. Недоволството е организирано от синдиката на медицинските специалисти

По думите на сестрите заради ниското заплащане са принудени да работят на няколко места. Протестът им беше подкрепен от техни колеги в цялата страна. Гергана Стоянова е медицинска сестра в отделението по неврохирургия в Бургас и подкрепя протеста.“Заради ниските заплати, лошите условия. Получавам 850 лева. Нямаме персонал и ни е много трудно. Не можем да си използваме отпуските“, казва тя.

Поводът за недоволството са неуспешните опити  от началото на годината да се подпише нов колективен трудов договор с ръководството на болницата. На протеста бе и националният лидер на синдиката Мая Илиева.“Направихме пътека от София до тук и до момента абсолютно нищо не сме договорили. Това обаче не е единствената болница, в която се случват тези неща“, каза Илиева. Лаборанти също подкрепиха протеста.“Лаборантите сме втората голяма група след сестрите. Ние сме на същия хал“, каза  Даниела Бурова, която е лаборант от София и също застава зад протеста.

Протестиращите настояват заплащането на медицинските специалисти да се увеличи на две минимални работни заплати.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече