Международни консорциуми искат да инвестират 1 млрд. долара в България

0

Два международни консорциума – от САЩ и Великобритания, планират да инвестират 1 милиард долара в България. Инвестициите ще са в проекти за производство на чиста енергия, алтернативни доставки на газ, сигурност на електроснабдяването и развитие на ядрената енергетика. Министерство на енергетиката и инвеститорите подписаха меморандум за разбирателство. Премират Кирил Петкова коментира:

„В самото писмо за намерение беше ясно отбелязано: английски и американски инвеститори. Те са ограничени и ясно рестректирани от закона на Америка срещу корупция, така че ето какво означава когато почнем да изчистваме нашата страна, с нулева толерантност към корупцията, големи инвеститори с над един милиард долара готови да инвестират и да дадат в нашата страна“.

От своя страна министърът на енергетиката Александър Николов заяви, че подписването на меморандума идва и след посещението на българска делегация в Съединените американски щати и срещите със стратегически партньори на страната ни, които са потърсили правителството:

„Когато обаче на няколко стотин километра съществува и се води война и въпреки този риск, правителството успява да привлече инвеститор, мисля, че това вече е ясна референция за начина, по който изглежда държавата ни в момента на ниво администрация и управление“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече