Менте-емигранти от Украйна обират къщите по селата

0

Асоциацията на българските села предупреждава  за кражби и измами по домовете от лица, които се представят за емигранти от Украйна и Молдова.

Престъпните схеми се случват под прикритието, че мошениците търсят евтини хотели или къщи, в които никой не живее, за да могат да се настанят и да “избягат от войната”. В много от случаите, където се натъкват на местно население, искат пари, а също предлагат нерегламентирана продажба на ножове и дребни технически инструменти.

Криминалните лица използват фалшиви паспорти на Украйна и Молдова, които са с неистинска информация, освен профилните снимки. Избират за посещение основно по-развити села в регионите на Варна, Шумен, Велико Търново, Ловеч, Пловдив, Стара Загора и др., където са налице повече нови и ваканционни имоти.

Новата престъпна схема замества телефонните измами, като за пореден път отваря темата за липсата на специализирана Селска полиция в България, за която Асоциацията на българските села, кметове на села, фермери и местно население настояват от години, а разписана концепция и обосновано бюджетиране – има, допълват от асоциацията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече