Минеков настоява за смени в ръководния екип на Народния театър

0

Министърът на културата проф. Велислав Минеков настоява екипа на директора на Народния театър Васил Василев да бъде сменен, за да не се превръща институцията в „кръжок по политически интереси“. Припомням, че преди десетина дни вратата на пиара на театъра Велислава Кръстева беше надраскана с надписи „ДПС“ и „Изчезвай“, табелката с името ѝ беше изкъртена, а за деянието вина пое режисьора Александър Морфов, който обвини Кръстева в „политическа пропаганда“.  

Ето още от коментара с днешна дата на министъра на културата проф. Велислав Минеков: 

„За съжаление това политическо напрежение може би представлява някаква форма на защита на самия директор, но не мисля, че това са правилните хора на правилното място и аз ще помоля тези хора да бъдат сменени и да бъдат подбрани професионалисти, а не политически активисти. Всичките. Аз държа на присъствието на режисьора Морфов в Народния театър и за съжаление вследствие на събитията той е силно разколебан в желанието си за присъствие там. Това би било щета. Голяма щета. Към директора ще отправя предупреждение и ще искам да се извърши пълна проверка не само на случая, но и на всичко, което става в театъра, откакто той е директор
 
Минеков каза още, че има небивало покачване на заплатите на артистите в Народния театър и една част от тях получават месечно 5 хиляди лева, което е смущаващо.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече