Минеков отчете мандата си: Минно поле с непрестанно напрежение

0

„Нормално е в края на този мандат да кажем какво се е случило, какво е извършено. Напрежението беше непрестанно, представляваше едно минно поле. Успяхме да започнем разходване на средствата още с влизането. Те бяха разпределени целесъобразно – спасихме училища, спасихме паметници“, заяви на пресконференция служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

Минеков отбеляза, че 33 млн. лв. са отишли основно за спасяването на сценичните изкуства. По отношение на музеите и музейното дело, по думите му, нещата бяха стигнали до  трагедия.

„С допълнителни 5,5 млн. лв. успяхме да ги спасим“, заяви той. Заплащането там не е достойно и губим специалисти, каза Минеков.

Министърът на културата добави и че над 1700 творци получиха творчески стипендии, като уточни, че такова нещо не е било правено преди.

„Системата за избор на директори е различна в Европа и всъщност министърът носи абсолютната отговорност и още в първите 6 месеца той трябва да вземе решение дали всичко се движи нормално и в добра посока“, каза още Минеков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече