Министерският съвет прие Националния оперативен план за справяне с пандемията

0

Физическа дистанция, носене на защитни маски, лична хигиена, проветряване и дезинфекция, мерки на работното място, временна забрана за влизането на територията на Република България са противоепидемичните мерки, които ще влизат в сила в зависимост от разпространението на Covid-19 у нас.

Министерският съвет прие Националния оперативен план за справяне с пандемията, съгласно който са определени пет етапа, като за всеки са разписани противоепидемични мерки в зависимост от заболеваемостта.

При първите 2 етапа лечебните заведения са в нормален режим на работа и в готовност за прием на пациенти.

При третият и четвъртият етап пациенти ще се приемат във всички болници за активно лечение, със заповед на директора на съответната регионална здравна инспекция.

Петият етап е фазата на възстановяване и лечебните заведения постепенно ще намаляват разкритите допълнителни легла и ще възстановяват наличната си структура и организация на работа. Етапите и мерките се определят въз основа на ясен математически модел, отчитащ 14-дневната заболяемост по региони, процент заетост на неинтензивни и интензивни болнични легла.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече