Министерството на транспорта освободи работещите пенсионери

0

Министерството на транспорта и съобщенията /МТС/ прекратява договорите на пенсионерите в централната администрация и второстепенните разпоредители с бюджет към министерството. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Това са всички служители по служебно и трудово правоотношение, които са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст към 1 декември 2021 г., както и тези, които вече са пенсионери, но до момента продължават да работят.

При пенсионирането си служителите ще получат обезщетения в зависимост от натрупания стаж в МТС. За целта правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МТС за 2021 г. в размер на 1 241 806 лв. Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разходи или трансфери по централния бюджет за 2021 г.

След прекратяване на правоотношенията със служителите ще бъдат предприети действия по оптимизиране на структурите и състава на министерството.

Министерството на образованието и науката (МОН) бе първото ведомство, което прекрати договорите на 25 служители в централната администрация. Това бяха всички служители по служебно и трудово правоотношение, които са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст към края на ноември 2021 г., както и тези, които вече са пенсионери, но са продължавали да работят. 

Новото правителство обяви, че в следващата година централната администрация ще намалее с 30 000 души.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече