Министерството на туризма: На 72 плажа чадърите са до 5 лева, на 11 плажа са безплатни

0

В периода 01.06.2021 г. – 02.07.2021 г. експерти от Министерство на туризма провериха 125 охраняеми морски плажове и 6 неохраняеми. Проверките продължават и експертите на министерството ще проверяват през целия летен сезон морските плажове, съобщават от Министерството на туризма.

На 7 морски плажа, възложени на концесия, чадърите и шезлонгите ще са безплатни за летен сезон 2021 г. от общо 87 действащи концесионни договора, а именно: “Ривиера”, “Буните 2, „Обзор Мотела“, „Бургас – север“, „Бургас – централен“, „Приморско – централен“ и “Къмпинг „Нестинарка“.

На 50 морски плажа, възложени на концесия, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 до 5 лева с ДДС.

Концесионерите на 48 морски плажа са намалили цените за чадър и шезлонг с 50 и повече процента.

На 4 морски плажа, отдадени под наем, чадърите и шезлонгите ще са безплатни за летен сезон 2021 г., а именно: Шкорпиловци – юг, „Ахелой“, „Атанасовска коса“, ч. 1 и Царево Централен.

На 23 морски плажа, от заявилите наематели, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 до 5 лева с ДДС.

На 22 морски плажа наемателите са заявили намаляване на цените на чадър и шезлонг с 50 и повече процента.

В периода на проверките е установено, че има морски плажове, които са намалили цените на плажните принадлежности спрямо максималните, определени в съответния договор за наем или концесия, с цел да облекчат българските и чуждестранните туристи.

На 4 морски плажа е установено, че не се предоставят изобщо чадъри и шезлонги и съответно предложението за намаление е неприложимо.

Към настоящия момент са изготвени 19 споразумения с наематели и 48 споразумения с концесионери или общо 67 споразумения.

На някои от морските плажове се предлагат зони с безплатни плажни принадлежности, но те не влизат в статистиката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече