Митов: ПП-ДБ търси кризисен PR, затова беше свален Росен Желязков

0

Истинската причина да бъде свален Росен Желязков е, че ПП-ДБ търси кризисен PR, за да излезе от темата с пуделите, пачките, митниците и връзките им с контрабандисти. Излезе информация, че такива хора са влизали в Министерството на финансите. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

По думите му има голям проблем с факта, че ПП-ДБ са се върнали при БСП, на чиито гласове разчитат.

„Новата сглобка между тях, ИТН и „Възраждане“ започва вече да дава резултати. Вчерашната драматургия беше напълно излишна. Желязков е добре балансиран човек, търпеше прищевките на ПП-ДБ. Бившият директор на НЗОК беше подал оставка преди месеци, нормално беше да се гласува. Някой се е сетил да му се обади да си я оттегли“, допълни той.

И подчерта, че при отстраняването на Желязков не може да се прави паралел с това на Никола Минчев, защото тогава е ставало дума за сваляне и на правителството.

Според него ПП-ДБ няма легитимност да действа от позицията на морален авторитет.

„Неморалните действия не могат да бъдат покривани и скрити. От партията не могат да сменят постоянно публичната тема, стават неприемливи. Ако приоритетите ни съвпадат, ние нямаме проблем да работим с лица от различни партии“, смята Митов.

Депутатът определи като прекалено рано да коментира дали ГЕРБ би влязла в регламентирана коалиция с ДПС след изборите.

Относно номинацията си за външен министър той сподели, че няма проблем да поеме отговорност, тъй като има ясни външнополитически позиции.

„Димитър Главчев ми се обади, а аз – на Борисов. А той каза, че когато има опасност служебният външен министър да измени на 180 градуса държавната позиция, аз трябва да приема. Впоследствие не исках да се превръщам в ябълка на раздора и оттеглих одобрението си“, коментира Митов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече