Михаел Шумахер се мести в Майорка

0

Съпругата на Михаел Шумахер Корина, която се грижи за него след тежкия инцидент на ски, взе важно решение: двамата ще започнат нов живот в Майорка, Испания.

От години седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел не се е появявал в публичното пространство. След тежък инцидент при каране на ски в Мерибел (Савоя) на 29 декември 2013 г., съпругата му Корина се грижи за него в Швейцария. Тя не само позволява на шепа хора да го посещават, но и им забранява да говорят с пресата. Поради това е невъзможно да се разбере в какво точно състояние се намира германската легенда. В документален филм, излъчен по TMC през 2020 г., неврохирургът Ерих Ридерер разкрива някои редки данни за него, като например факта, че „вероятно може да седи и да прави малки крачки с помощ, но не повече“.

Неотдавна италианският журналист Джорджо Теруци изказа предположение, че Михаел Шумахер е бил в съзнание, въпреки че не е можел да говори. „Шуми плаче. Плаче, когато чува децата си, гласа на жена си, кучетата си. В тишината на тази стая сълза се стича по мършавото му лице при познат звук. Там е животът, заключен в една капка – там е силата на човека, който движи себе си и всеки от нас. Имаме неговите сълзи, неговите чувства, които са изложени на показ“, съобщава той в статия на Corriere della Sera. Окуражителни резултати, които карат Корина Шумахер да вземе важно решение.

Както разкрива Irish Mirror, кланът Шумахер се готви да започне „нов живот“, тъй като здравословното състояние на 53-годишния мъж постепенно се подобрява. В желанието си да осигури възможно най-добрите условия за живот на Михаел, за когото се омъжи през 1995 г., Корина Шумахер е закупила вила за 32 милиона евро в Майорка. Луксозен имот, който някога е принадлежал на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес.

Вилата е идеално пригодена за нуждите на клана Шумахер, тъй като разполага с хеликоптерна площадка и всички медицински съоръжения, необходими за бащата на Мик и Джина. Идилична обстановка на брега на морето, която Корина Шумахер се надява, че ще помогне на съпруга ѝ най-накрая да намери спокойствие. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече