Млада жена отива на съд за убийството на приятеля си

0

За брутална история на насилие между млада двойка в София съобщиха от Софийска градска прокуратура. 20-годишна жена е обвинена за убийство на приятеля ѝ, извършено с особена жестокост на 11 септември 2021 година. 

Те живели заедно под наем в апартамент в ЖК „Връбница“. Младата жена редовно употребявала хероин и алкохол, сочат от обвинението след събраните доказателства. Във фаталния ден двамата  посрещали гости в апартамента, почерпили се, а в следобедните часове, когато останали сами, започнали да се карат. Причината била ревност на мъжа към приятелката му.

Шумният скандал ескалирал вечерта. Жената започнала да налага партньора си с твърди предмети, след това обаче се въоръжила с нож и му нанесла с него повече от 20 удара в областта на главата, тялото и крайниците с „изключително усърдие и жестокост“, според прокуратурата.

Първоначално той опитал да се предпазва, но скоро вече не можел да се съпротивлява. Множеството рани довели до остра кръвозагуба, която станала и причина за смъртта му, сочат от обвинението.

Жената почистила кръвта от пода на хола, после отишла при своя съседка и ѝ казала да позвъни на тел. 112, защото приятелят ѝ „се е наръгал с нож и е мъртъв“. 

Обвинението за умишлено убийство с особена жестокост е внесено в Софийски градски съд ot прокуратурата този петък. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече