Мним майстор измами варненец с близо 9 хиляди лева

0

40-годишен майстор беше осъден от Районния съд във Варна за измама от края на месец август и началото на септември 2021 г., съобщават от Районния съд във Варна.

Подсъдимият е признат за виновен за това, че е заблудил варненец, че ще ремонтира покрива на къщата му, с което му причинява имотна вреда в размер на 8 800 лева. 
Пострадалият се свързал по телефона с подсъдимия. След направен оглед на място, те постигнали уговорка за 8800 лева на целия ремонт (труд и материали). В деня, когато подсъдимият доставил на обекта малка част строителни материали и с още един работник започнал да разкрива част от покрива, той получил първия транш от договорената сума.

Само два дни по-късно поискал от собственика още 2700 лева. После, под предлог че трябва да се набавят всички необходими за ремонта материали, подсъдимият получил на две вноски пълната уговорена сума. След получаването на парите подсъдимият спрял да ходи на обекта, не отговарял на многократните телефонни обаждания от страна на потърпевшия, а свършената работа по покрива била пренебрежимо малка за получената сума.

Заради оставения отворен на много места покрив и опасността от теч, пострадалият се принудил да наеме друг майстор.

40-годишният мъж има предходна съдимост. Делото приключва с постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, с признаване на вината и възстановяване на щетите за пострадалия.

Районният съд във Варна наложи на подсъдимия наказание от 10 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

Съдебният акт е окончателен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече