Морската градина във Варна гъмжи от змии!

0

Все повече сигнали постъпват за змии във Варна. Морската община е единствената в страната, която за поредна година обмисля да назначи човек, който да реагира при подобни ситуации.

Преди седмица, разхождайки се в Морската градина, Диана Начева попада на неприятна изненада.

„На алеята се беше опънала една змия и се препичаше на слънце. Беше пълно с деца, които тичаха наоколо”, разказа тя.

Жената опитала да запази самообладание.

„В паниката си успях някак си да си припомня какво съм чела и гледала. Знам, че трябва да я захлупиш с нещо, за да може да остане на място. Хвърлих си връхната дреха”, поясни Диана.

След това започнала да търси помощ.

„Звънях на дежурния телефон в общината, но не успях да се свържа. Съответно в сайта няма абсолютно никаква информация как точно трябва да процедирам, към кого да се обърна”, сподели още варненката.

Тогава обаче нейни приятели й казали за Боян Благоев, който в продължение на няколко години бил нает от общината като ловец на змии.

„Обадих му се и той ми обясни, че в момента няма договор с институцията и реално той не може да съдейства. Помолих го съвсем човешки просто да дойде и да ми каже какво да направя, защото има деца наблизо. Много съм благодарна, защото реагира изключително бързо и дойде за 15 минути”, поясни Диана пред Нова тв.

Опитният змиеловец споделя, че подобни сигнали зачестяват – по 3-4 на ден. От община Варна съобщиха, че „кметската администрация е запозната със случаите. Предприети са мерки за овладяване на популацията от змии, които включват и административно съдействие за легализиране на дейността на г-н Благоев”.
Междувременно той продължава да лови змиите с голи ръце. Разказва, че е хващал и отровни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече