Мошеничката Александрина, преметнала десетки пенсионери с хиляди, ги лъгала, че работи в НОИ

0

Александрина Георгиева ни заблуждаваше, че продължава да работи в НОИ и едновременно на частно. Караше ни да отиваме в офиса й след 16,30 ч. с обяснението, че дотогава е в службата си. Това заявиха в пловдивския районен съд измамени от нея. По времето, когато са контактували с Георгиева, тя вече не е била в НОИ.

Според обвинението бившата чиновничка, Лазар Лазаров, с когото е живяла на семейна начала, и дъщеря й Николина са измамили кандидат-пенсионери, че ще им уредят документите, и са ги завлекли с общо 234 025 лева. Хората давали парите, за да им купят недостигащия стаж. Сумите обаче не отивали по предназначение, а в семейната каса.

„Отидох в офиса на Александрина, защото беше на гърба на сградата на НОИ, на витрините имаше големи реклами, че се извършват услуги във връзка с пенсионирането. Тя ми каза, че не ми достигат около 3 г. за пенсия. За да ми го осигурят, броих 4040 лева“, посочи пред съда Емилия Петрова. Дала парите на доверие, без да получи никаква бележка. Лазар й обяснил, че й предостави квитанцията след внасяне на сумата в НОИ. Това обаче така и не се случило. Впоследствие Петрова не могла да се свърже с Георгиева и Лазаров, не си вдигали телефоните. Месеци по-късно разбрала от новините, че са арестувани.

Александрина и Лазар все още са задържани. Николина е на свобода под парична гаранция. По делото срещу тях предстои да бъдат изслушани десетки свидетели. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече