Мустафа Емин подаде оставка

0

Съветникът на военния министър Мустафа Емин подаде оставка – цяла седмица, след като стана ясно, че си е позволил да сплашва лекари в спешния институт „Пирогов“ и след серия обвинения и шикалкавене, включително пред репортер на Lupa.bg.  

Емин постъпва със сина си и съпругата си преди седмица в болницата, защото детенцето се е ударило лошо в областта на главата и кърви. Емин се налага да чакат 4 часа за няколко шева, което вдига градуса на напрежението и политикът звъни неколкократно на звънеца на шокова зала.

Междувременно стана ясно и че е изисквал имената на медицинския екип в „Пирогов“, за да му послужели пред здравния министър проф. Христо Хинков. Наложиха се няколко проверки и снемане на писмени показания от пироговци, които бяха пратени и на МО шефа, и на ресорната му комисия в НС, и на здравната – под председателството на проф. Костадин Ангелов. Едва, след като стана ясно, че действително Емин е превишил правата си като пациент, той обяви, че си тръгва от поста.

Пред медията ни в деня, в който „Пирогов“ публикува информация за екшъна пред противошокова зала в детското отделение на болницата, за да го помоли за коментар и да изложи собствената си версия, Мустафа Емин опита да излъже, че не става въпрос за него. И нарече казуса „клевета“. 

„Подавам оставка от позицията съветник в политическия кабинет на министър Тагарев, за да се прекрати атаката срещу него и правителството. Ще защитя името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията ми с персонала в болница Пирогов в съда,

като съм благодарен за помощта на лекарите и сестрите и не приемам обвиненията и внушенията от постове и вътрешни проверки. „Замразявам“ участието си в Националния съвет на „Да България“ важно е проверката да бъде безпристрастна.

Благодаря на подкрепата от семейството ми, приятели, колеги и стотици български граждани, които ценят истината и човешкото достойнство и не приемат начина на моето оклеветяване.

С опита си от тази информационна атака срещу мен искам да предупредя, че този натиск ще нараства и руши доверието, ще противопоставя и провокира агресия – нека заедно се противопоставим на тази заплаха“, написа Емин във фейсбук профила си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече