Мъск огласи документи как „Туитър“ е укрил скандал със сина на Джо Байдън

0

Новият собственик на „Туитър“ Илон Мъск публикува на страницата си в социалната мрежа линк към публикации на журналиста Мат Тайби, на когото предостави доказателства за укриване на сканда от компанията с Хънтър Байдън, син на президента на САЩ Джо Байдън.

Става дума за историята с дадения за ремонт лаптоп на Хънтър, в който бяха открити снимки на непълнолетни и кореспонденция с 14-годишно момиче, както и материали, сочещи участието му в трафика на наркотици и използването на политическото влияние на баща си за лобистки дейности.

Това се случи през 2020 г., малко преди президентските избори в САЩ.

Документите, които Мъск е дал на Тайби, показват, че „Туитър“ е предприел извънредни мерки, за да „потуши“ скандала.

Линкът на Илон Мъск бе придружен с призива „да започваме”, след като преди това той обеща да публикува документи за ролята на социалната мрежа в скандала с лаптопа на Хънтър Байдън.

Тайби написа в профила си, че „Туитър“ е предприел екстремни мерки, за да скрие тази история, като премахна връзки и публикува предупреждения, че (тази информация) може да е „несигурна“.

Те дори блокираха директно съобщения и информация, като такъв инструмент е предназначен само за изключителни случаи, например по отношение на детската порнография.

Все пак автентичността на информацията, предоставена от Тайби, все още не може да бъде потвърдена.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече