Набедиха в расизъм и хомофобия лондонската полиция

0

Полицията на Лондон е институционално расистка, женомразка и хомофобска и силите на реда не са в състояние да се контролират сами, показват резултатите от независимо проучване, което засилва натиска над новия началник на полицията да реформира най-голямата полицейска сила във Великобритания, съобщи Ройтерс.

Проучването беше поръчано през 2021 г. от тогавашния ръководител на полицията, Кресида Дик, след като служител беше осъден на доживотен затвор за изнасилването и убийството на младата Сара Еверард. Случаят шокира страната и привлече общественото внимание върху институционалната култура на лондонската полиция.

„Този доклад е строг, суров и не щади никого. За мнозина неговите констатации ще бъдат трудни за приемане. Но той трябва да не оставя никакви съмнения у никого относно мащаба на предизвикателството“, заявява в предговора към доклада Луиз Кейси, ръководила проучването.

Кейси, член на горната камара на парламента, констатира тежки проблеми в цялата система на лондонската полиция, които изискват радикални реформи.

„Установихме широко разпространени тормоз и дискриминация, институционализирани хомофобия, женомразство и расизъм,

както и други форми на неприемливо поведение“, се казва в доклада, като се добавя, че „жените и децата не получават защитата и подкрепата, които заслужават“.

Констатациите идват повече от две десетилетия след разследването от 1999 г. за убийството на чернокожия тийнейджър Стивън Лоурънс, което показа институционализиран расизъм в силите на реда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече