Нагъл кмет пак напъва да оглави район „Студентски“

0

Досегашният кмет на столичния район „Студентски“ Петко Горанов изненадващо се оказа на балотаж, макар и с близо 1000 гласа по-малко от опонента му от коалиция „Обединени за София“. Управлението на Горанов през последните 4 години се свързва основно със скандали, заплахи, рекет над строители и редица съмнения за безогледна корупция.

Според запознати пък, сигналите срещу него в КПКОНПИ са набъбнали сериозно, но не се предприемат действия, за да не се тълкуват като вмешателство в изборния процес. Всичко това е в основата на разлъката между него и ДСБ, от чиято квота преди 4 години Петко Горанов печели изборите.

Любопитен факт е, че за немалък период от време въпросният кмет се движи с въоръжена охрана, известен като „чеченеца“ (на снимката). Единият от публичните скандали е с продуцента Виктор Димчев. Последният разказва напоително във фейсбука си за срещите със скандалния кмет и заплахите, които е получил от типа „ще ти разкажа играта“, „ще ти отрежа главата“, „ще ликвидирам семейството ти“. Поводът – неуредени финансови отношение от страна на кмета от времето, в което работи в Студентски общежития.

Кметът на столичния район „Студентски“ се движи из София с бодигард с вид на мутра (на заден план). Прозвището на телохранителя е Чеченеца

Стига се и до вадене на оръжие от охраната на Горанов, но се появяват много свидетели и сагата приключва тихомълком и без последствия.

Непубличната част от скандалното поведение на кмета е свързана основно със строителните фирми, които твърдят, че и най-елементарния документ се прибира от кмета и докато не му се обадят лично за среща, движение не се предприема. За разрешителните пък мизата е стигала колосални размери, твърдят източниците на Lupa.bg.

Това е и причината Горанов да се хвали с намалени разрешителни за строеж. В същото време обаче срещу тези му незаконни действия са заведени множество дела, които районната община няма как да спечели, тъй като законът за собствеността е изключително ясен. Който и да бъде избран на балотажа в неделя за районен кмет, едно е сигурно – чакат го тежки съдебни дела, блокирана администрация и купища корупционни схеми в ход.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече