Надежда Нейнски: Европа трябва да разбере, че има нужда от Румъния и България в Шенген

0

Европа трябва да разбере, че има нужда от Румъния и България в Шенген. Това заяви пред Нова тв бившият министър на външните работи Надежда Нейнски.

„След изказването на Урсула фон дер Лайен и подкрепата от ЕК за приемането на България и Румъния, според мен, отпадането на механизма беше последваща логична стъпка. Много е важно двете страни да разглеждат себе си като обекти на европейската политика. Онова, което ще обърне мача, ще бъде самочувствието на две държави, които са направили много по пътя си към изпълняване на критериите”, обясни Нейнски.

„Очевидно в Австрия има силни националистически движения и геополитически интереси. Мога само да гадая, тъй като самата аз съм била в положение да преговарям за България за отпадането на визите и си спомням, че по същия начин имаше 2-3 държави, които бяха тогава препятствия за нашето приемане”, поясни бившият министър на външните работи.

За срещата между Владимир Путин и Ким Чен-ун тя коментира: „Някои виждат в тази среща опит да се направи байпас с помощта, идваща от Китай. Т.е. Китай да даде оръжия на Северна Корея, Северна Корея да даде на Русия”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече