Надзиратели и полицаи излизат на протест на 12 юни

0

Въпреки уверенията на министъра на правосъдието Надежда Йорданова, че увеличение на заплатите в системата на затворите ще има, надзирателите ще се включат в националния протест на работещите в сектор „Сигурност“ в неделя, това каза секретарят на Синдиката на служителите в затворите след поредната работна среща в правосъдното ведомство:

„В същото време приемаме предложението на Министерството на правосъдието за участие в обсъждането на плана за реорганизация с оглед постигане на нашето искане за увеличение на работните заплати. Към този час коментираме единствено и само позицията на Министерството на правосъдието. Министерството на правосъдието не е органът, който категорично може да се произнесе по този въпрос. Очакваме позицията на финансовото министерство. През годините многократно са обещавани и поемани към нас ангажименти, които не са изпълнявани“.

Правосъдният министър Надежда Йорданова потвърди, че с колко ще се увеличат заплатите в системата на затворите ще се уточнява с експертите на финансовото министерство. 

Прогнозата ѝ е, че до края на месеца съгласие ще бъде постигнато:

„Трябва да бъдем пределно ясни, че увеличението няма да бъде еднакъв процент за всички. Нека все пак да припомним, че когато дадеш еднакъв процент увеличение на всички, раздалечаваш ножицата“.

Протестът ще започне в 12 часа пред сградата на МВР, след което ще се влее в националния протест на работещите в сектор „Сигурност“.

Разговорите за повишаване на заплатите на работещите в затворите  обаче ще продължат, увериха министърът на правосъдието Надежда Йорданова и представителите на Синдиката на служителите в затворите след срещата си тази сутрин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече