Надзиратели и съдебни охранители започват протести

0

Надзиратели и съдебни охранители започват от днес регионални протести, а за събота планират и голям протест в София. Те обвиняват Министерството на правосъдието, че не е изпълнило ангажимента за увеличение на заплатите в сектора с по 300 лева от 1 юли, а само със 125.

В отговор, от министерството публикуваха разбивка, която показва, че основните заплати се повишават със 125 лева и с увеличенията на допълнителните възнаграждения и  внасяните от работодателя осигуровки, сумата достига 300.

Емил Колев, председател на синдиката „Областно звено охрана“ в Добрич, съобщи:

„До края на седмицата ще бъдат регионални протести, а в събота ще направим национален протест пред Министерство на правосъдието, пред Министерство на финансите, ако трябва ще отидем и пред Министерски съвет“.
В затвора в Бобов дол няма да организират протести. Това каза синдикалистът на служителите към министерството на правосъдието Георги Стоянов. В ситуацията, която е сега с правителство в оставка, едва ли биха постигнати исканията на тези протести, добави той. 

Междувременно от Браншовата камара „Пътища“ обвяха, че от сряда пътните строители ще започнат безсрочна стачка в цялата страна. Как ще протичат протестите ще стане ясно на пресконференция днес на браншовата камара „Пътища“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече