Над 15 000 се включиха в подписката срещу задължителния машинен вот

0

Над 15 000 вече са се включили в електронната платформа на националната подписка срещу задължителния машинен вот. Онлайн може да се гласува от петък по обед. Данните са от снощи, събота. Тоест бройката е събрана в рамките само на ден и половина.

Отделно хиляди са се подписали във фейсбук профилите на членовете на Инициативния комитет. Техните данни тепърва ще бъдат обобщени и включени в общия списък.

От вчера доброволци в цялата страна събират подписи и физически – върху специално изработени бланки, където се попълват трите имена, годината на раждане и рожденото място на участника. Вчера подписите си положиха лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, кметът на Кюстендил Петър Паунов, математикът и социолог проф. Михаил Константинов.

Инициативният комитет ще даде брифинг в сряда в БТА, където ще представи временни данни от гласуването, което ще тече в рамките само на две седмици. След това пълният списък с участниците ще бъде връчен на председателя на Народното събрание и лидерите на парламентарните групи.

Може да гласувате в електронната подписка ТУК или във фейсбук-страницата на „Труд“, както и във фейсбук страниците и профилите на членовете на Инициативния комитет – в секцията за коментари. Нужни са три имена, година на раждане и рождено място.

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ: Проф. Антоанета Христова, Соня Колтуклиева, Веселина Томова, Лиляна Друмева, Петьо Блъсков, Петьо П. Блъсков, Георги Марков, Станислав Недков – Стъки, Недялко Недялков, Христо Стоянов, д-р Стоян Калоянов, Александър Урумов, Николай Бареков, Юлий Москов

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече