Над 5 000 души в Испания отказаха да спазят вечерния час

0

Младите хора в Испания масово отказват да спазват вечерния час, наложен в няколко автономни региони. Градската полиция на Барселона е изгонила снощи общо 4 357 души от паркове, плажове и площади, тъй като са нарушили забраната за нощна мобилност и пиене на алкохол на обществени места. 

Вечерният час в каталунската столица влезе в сила от полунощ , след като получи одобрението на Върховния съд. Мярката бе взета по предложение на регионалното правителство заради високия брой заразени в автономната провинция, които надхвърлят 3 300 случая на 100 000 жители при 20-годишните. 

Вечерният час е задължителен за 161-на общини в Каталуния и засяга 80 % от населението на автономния регион. Младите обаче масово отказват да го спазват и затова местните власти в опит да ги убедят, че ситуацията е драматична изнесоха данни, че хоспитализираните пациенти в региона продължават да се увеличават и тази събота вече са 1 427, което е със 78 повече от вчера. 

Заради бързо разпространяващия се делта вариант на коронавируса, вечерен час бе въведен и във Валенсия, където снощи местната полиция е накарала да се приберат по домовете си над 1 000 души, а на 61 от тях са наложени санкции за неспазването му. Той е в сила в 32 общини на региона на Валенсия, а в Кантабрия – в 56 населени места.

В Естремадура, от друга страна Върховният съд отхвърли въвеждането на вечерен час в три общини, както и на Канарските острови, където правосъдието отказа да го наложи на островите Тенерифе и Фуертевентура.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече