Над 60% от учителите предпочитат да работят в редовна учебна среда

0

Над 60% от учителите предпочитат да работя в редовна учебна среда, заяви в предаването „Преди всички“ Юлиян Петров, председател на синдикат „Образование“ към  КТ „Подкрепа“.

Според него решението дали да бъдат затворени напълно училищата не трябва да е политическо, а експертно:

„Преди да затворим училищата тотално, нека да затворим всички други възможни места, на които има зараза – моловете, фитнес центровете, метрото, градския транспорт, железопътния транспорт и чак тогава да стигнем до училищата“.

Той подчерта, че предложенията на социалните партньори, на министъра на образованието са важни, но над тях доминират други по-силни предложения на отделните субекти в цялата тази система.

„Добрата новина е, че се повишава броят на тези, които са ваксинирани, повишава се броят на тези, които са преболедували и са живи и здрави. Съществува опасността, немалко от колегите изгубиха живота си, под 100 са засега, това е една много голяма цифра за последните няколко месеца и загуба. Повишава се желанието за ваксиниране у колегите. По наши общи проучвания то е над 40%“, каза Юлиян Петров.

Той подчерта, че големите губещи са по-малките ученици заради липсата на социализация, липса на възпитание, което се случва на тази възраст.

„Нямаме толкова на брой и деца, и учители заразени. Има ги, но те не са в стряскащи размери. Затова и моето послание към тези, които решават, е децата да не са политическа картина, с която да отчитаме действия срещу заразата. Има достатъчно други неща, където трябва да вземем такива решения. Радвам се, че много от учителите са готови за ваксина и това е правилното действие, заедно с тези, които са преболедували да влезем в тунела на финалната права, а и да се срещнем с реалността“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече