Назрява ГРАНДИОЗЕН МЕЖДУНАРОДЕН СКАНДАЛ с шефа на Американската търговска камара Иван Михайлов

0

Грандиозен международен скандал, забъркващ България в изнудване, се задава на хоризонта, съобщи Alarma.bg, позовавайки се на свой източник от средите на МВР. Оказва се, че наши бизнесмени са подали сигнал с данни за престъпления срещу главния изпълнителен директор на Американската търговска камара (АТК) в България Иван Михайлов.

В сигнала нашенците пишат, че милионерът, поставен на поста на 24 октомври 2022-а, ги принуждавал да отчитат 30% от стойността на евентуалния договор с US партньор, ако искат тяхната продукция да стъпи на необятния американски пазар.

„Информацията се проверява, нека преди да съобщим официално за разследването, да сме подготвени с фактите. Имаме показанията на трима производители на стоки от хранително-вкусовата промишленост и лекото машиностроене, които са се обявили като пострадали от изнудването на Иван Михайлов“, конкретизира източникът под пагон.

Проверката показала, че преди да бъде назначен за главен изпълнителен директор на Американската търговска камара Иван Михайлов е бил председател на УС на Българската работодателска асоциация „Иновативни технологии“ (БРАИТ). По тази линия могат да се проследят негови бизнес връзки и общи инициативи с известен наш олигарх.

По-обстойната проверка показа и друг любопитен факт – че преди време Иван Михайлов е бил в управата на частната българо-американска компания „Вистеон Електроникс България“, регистрирана в София, р-н Средец, бул. „Цар Освободител”, 10, ет. 3. Съвсем неслучайно на същия адрес има още…. 40 дружества, които привидно нямат нищо общо с шефа на АКТ, но за това ще ви разкажем в следващия материал, завършва Alarma.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече