Наказват родителите на хлапаците, вилнели в нощна дискотека

0

Родителите на непълнолетни деца, спипани в полицейска спецакция в нощна дискотека в Благоевград, ще получат наказателни постановления по Закона за закрила на детето. Глоба ще бъде наложена и на собственика на нощния клуб заради липса на контрол.

54 малолетни и непълнолетни лица бяха изведени от дискотека в центъра на Благоевград миналата нощ във времето от 1.30 до 4 часа сутринта. След акцията полицията издири и ги предаде на родителите им.

Нито едно от децата не е било с възрастен придружител както изисква Законът за закрила на детето за пребиваването на малолетни и непълнолетни на обществени места след 22 часа. По време на акцията е установено, че те са консумирали и алкохол в дискотеката. 

На всички родители предстои да бъдат връчени наказателни постановления, като размерът на санкцията е от 300 до 1000 лева, потвърди областният директор на МВР в Благоевград Георги Кандев. 

Собственикът на нощния клуб също ще бъде санкциониран. По закона за закрила на детето глобата е от 2000 до 5000 лева, а за продажба на алкохол на непълнолетни Законът за здравето предвижда санкция от 2000 до 4000 лева, която се налага от РЗИ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече