НАПАСТ: Над 300 чужденци без документи са задържани при акцията в четвъртък

0

Над 300 чуждестранни граждани без документи за самоличност са задържани при вчерашната акция на МВР и Прокуратурата срещу нелегалната миграция. 

Резултатите от акцията бяха представени от заместник главният прокурор Мария Павлова и главният секретар на МВР Петър Тодоров. 

Павлова обяви, че противодействието на нелегалната миграция е основен приоритет на новото ръководство на прокуратурата. Тя призова за по-високи наказания за този вид престъпления. 

Като отчете нарасналия брой на недопуснатите да влязат на територията на страната мигранти, главният секретар на МВР Петър Тодоров коментира:

„Трафикантите са изключително изобретателни както по отношение на маршрутите, така и по отношение на самото транспортиране на мигрантите – с цистерни, с товарни камиони, с леки коли, които са невъобразимо натъпкани, и съответно при тези жеги хората пътуват при едни застрашаващи живота им условия. Всеки ден се срещаме с изобретателността на трафикантите по отношение на транспортирането и избирането на маршрути! Въпреки това, ние полагаме усилия и се опитваме да спрем този натиск по какъвто и маршрут и под каквато и да е форма“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече