Напрежение в детските градини заради големия брой записани деца

0

За напрежение в детски градини заради твърде много записани деца за лятото и невъзможност при това положение работещите там да излязат в отпуск съобщи синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

В Синдикат ,,Образование“ са постъпили многобройни сигнали от столични детски градини относно назряващ конфликт между работодатели-педагогически и непедагогочески персонал-родители по повод големия брой записани деца за присъствие през лятото и невъзможността персоналът в детските градини да ползва полагаемия си платен годишен отпуск.

Те предлагат Столична община да осигури финансиране на заместници на персонала през лятото. За целта може да се използват студенти от същата специалност, тъй като не e учебен период. Може да се приложи и досегашната практика на затваряне на градините за 1 месец през лятото във връзка с извършване на ремонтни дейности.

Поради създалата се ситуация Синдикат ,,Образование“ ще предложат на МОН да се създаде Национална програма, която да поеме финансирането на заместници на титулярните учители в детските градини през лятото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече