Наследникът на „Кола-Кола“ плаща $900 милиона за изнасилване

0

Наследникът на бутилиращата компания на Coca-Cola беше осъден още веднъж в понеделник да изплати обезщетение за милиони на бивша служителка, която го обвини в сексуално насилие.

„Журито в Лос Анджелис единодушно постанови, че гръцкият милиардер Алки Дейвид ще трябва да плати на жената, идентифицирана като Джейн Доу в нейния иск, колосалните 900 милиона долара за предполагаем тормоз и изнасилване в продължение на три години“, каза нейният адвокат.

„Толкова са отвратителни фактите по този случай.

Той изнасили клиентката ми по време на съдебен процес по друго дело”,

каза адвокат Гари Дордик пред Los Angeles Times.

Твърди се, че малтретирането е започнало през февруари 2016 г., докато жертвата е работила като модел за няколко от компаниите на Дейвид — включително Hologram USA, която създава холограми на мъртви знаменитости.

„Този офис беше “тревожно враждебен,

една от стаите е наречена “Стаята за изнасилване”,

а на вратата на отдел човешки ресурси виси порнографско изображение с надпис “HER-ASS”“, твърди адвоката на Доу.

Твърди се, че първоначално той се опитал да я целуне по време на работно пътуване на неговия частен остров в Гърция, но тя го отхвърлила и той се извинил.

Джейн Доу била уволнена по-късно същата година и не разговаряла с него до 2018 г., когато той я поканил да се присъедини отново към неговия екип като посланик на марката в неговата компания за производство на канабис, Swiss-X.

След като тя приела работата, Дейвид я поканил в хотелската си стая, където ѝ

дал някакво вещество, което я накарало да се почувства опиянена и дезориентирана.

Милиардерът е обвинен, че се е възползвал от неадекватната жена, като е мастурбирал пред нея и я е принуждавал да го докосва сексуално.

Злоупотребата ескалира през следващата година, когато се твърди, че Дейвид я е изнасилил в малка стая по време на бизнес среща в присъствието на своя доберман, съобщава LA Times.

Дейвид е бил подсъдим по няколко обвинения за сексуален тормоз срещу свои бивши служителки, 

като общият размер на компенсациите, които трябвало в края на 2019 г. е 74 млн. долара.

Други служители твърдят, че Дейвид се е опитал да им се наложи или ги е уволнил, защото са отказали да правят секс с него.

“Тази монументална присъда бележи значителен триумф за справедливостта и създава прецедент в борбата срещу сексуалното насилие на работното място,” каза адвоката в изявление.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече