На Дунав мост 2: Турчин скри €60 000 във възглавница

0

Недекларирана валута – 129 975 евро, с обща левова равностойност 254 209 лв., откриха при три отделни случая митнически служители на Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост 2 Видин -Калафат. Това съобщават от Агенция „Митници“.

При първия случай е спрян за проверка товарен автомобил, управляван от турски гражданин. При извършване на контролните действия инспекторите откриват недекларирани 30 000 евро, укрити в естествена кухина на кабината на превозното средство.

При друг случай на пункта митническите служители селектират за щателна проверка товарен автомобил, пътуващ от Чехия за Армения през България. Те установяват, че в кабината, под леглото на водача са укрити 4 пачки по 200 банкноти с номинал 50 евро на обща стойност 40 000 евро.

В третия случай, отново в района на ГКПП Дунав мост–2, при проверка на турски товарен автомобил митническите инспектори откриват недекларирани и скрити във възглавницата на водача 59 975 евро.

От началото на септември до днес, показва справка на БТА в официалния сайт на Агенция „Митници“, в общо 11 случая, на този граничен пункт е задържана недекларирана валута – за 1 531 975 евро и 15 000 паунда.

Задържаната контрабанда валута е открита във всичките 11 случая в товарни автомобили, девет от тях са с турска регистрация и управлявани от турски граждани. Валутата е била укрита в конструктивни  и кухини на превозното средство, в арматурното табло, в превозваната стока и в багажа и дрехите на шофьорите.

На водачите са наложени санкции съгласно Валутния закон и са съставени актове за установяване на административно нарушение, уточняват от Агенция „Митници“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече