Нинова нападна служебното правителство заради отстъпката за гориво

0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с остра реакция срещу служебното правителство след интервю на служебния министър на икономиката Никола Стоянов.

Той потвърди, че отстъпката от 0.25 лв. за литър гориво ще спре след Нова година, тъй като са предвидени средства за това до 31 декември.

Това предизвика гнева на лидера на „БСП за България“, който излезе с остър коментар във „Фейсбук“.

Ето я цялата позиция на Корнелия Нинова:

Днес министърът на икономиката и индустрията Стоянов обяви, че служебното правителство на президента Радев спира отстъпката от 25 ст. на литър гориво. Преди месец те излъгаха, че всички мерки за подкрепа на хората ще бъдат продължени. Обявяват намерения, че някой ден, не се знае кога, ще помогнат с изграждане на нови ВЕИ-та, които ще поевтинят енергията. Това е цинизъм.

Отнемат малката социална подкрепа, която осигурихме заради скъпото гориво и я заменят с обещания за след 5-10 г. Замразяват доходите на работещи бедни и млади семейства, замразяват социалните плащания, за да платят за самолети, които ще дойдат след 5-10 г. Толкова антисоциално правителство не сме имали отдавна.

Сега разбрахте ли защо не внесоха бюджет за 2023 г.? Защото щяхме да спрем тези решения. Но още не е късно. Призовавам другите парламентарни партии за разум и социална чувствителност. Да се обединим и да дадем отпор, да приемем решения за подкрепа на хората през зимата. Има възможност за такива без да изправяме държавата пред финансови рискове.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече