Нинова не се отказва: Имате 4 дни да размислите за 3-ия мандат

0

Соцлидерът Корнелия Нинова предупреди партиите в парламента, че остават 4 дни за последен размисъл, преди да бъде върнат третия мандат. Това Народно събрание е изчерпано от съдържание, отсече от парламентарната трибуна председателят на левицата. БСП ще върне мандата на президента във вторник. 

„Имате 4 дни до вторник за последен опит за отговорност и разум пред държавата и хората“, каза Нинова . Напомни как в края 45-то НС от БСП поискали преизчисляване на пенсиите, н о тогава им отказали. Сега отново призовава за същото – но чрез актуализацията на бюджета. Призова да не се допуска отново конфронтациите и нападките в НС, защото резултатът ще е фатален. Според нея ако не се стигне до разумна актуализация ни чакат тежки месеци, а отговорността ще бъде на всички. Сриването на НС трябва да спре. Мислете! 4 дни – мисъл, разум и действие за спокойствието на народа“, завърши Нинова.

Преди това, Нинова обясни, че грозните сцени и лични обиди в НС са унизителни за българския парламентаризъм. Изтъкна, че от БСП са се опитали да внесем стабилност и разум. Напомни, че поканили ИТН, ДБ и ИБГНИ на разговори за политики.

Част от промяна била свързана с промяна в съдебната реформата. Партиите на протеста обаче отказали  да направят мнозинство, за да сменят Иван Гешев, а сега търсят  мнозинство, което да смени охраната му.

„Това му се казва реформа на протеста. Езуитски прехвърляте отговорността върху БСП“, обърна се Нинова към партиите на протеста.

Поясни, че вече 1 месец БСП проявявали отговорност и затова търпели, мислили държавнически. Новите партиите обаче високомерно отхвърлили подадената ръка и и така създаването на кабинет било невъзможно. Вместо това два дни молели БСП да задържат мандата,  за да се гласуват важни въпроси. За сметка на това в залата не се обсъждало нищо важно, а само думи и фалшива загриженост и изслушване на министри.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече