Нови ограничения в Англия: Вечерен час за заведенията!

0

От снощи в Англия и Уелс влязоха в сила новите ограничения в борбата срещу коронавируса, които включват вечерен час за заведенията. Първата нощ е преминала без инциденти, съобщават британските медиите.

Медиите тази сутрин продължават да заливат зрителите и слушателите с подробности от оповестения вчера финансов пакет за ограничаване на безработицата, както и за рекордните заеми от 36 милиарда паунда на британското правителсво само през август, но Англия и Уелс осъмнаха тази сутрин с друга реалност – в полунощ българско време влязоха в сила новите строги мерки за избягване на втора вълна на пандемията. Една от тях е вечерния част за заведенията.

Съобщено бе, че в известния с нощния си живот лондонски квартал „Сохо“ е имало малко по-засилено полицейско присъствие, но до инциденти не се е стигнало. Като цяло нощта в Англия и Уелс е протекла спокойно. Голямото изпитание обаче се очаква да бъде днес и в събота, когато по принцип нощният живот е по-бурен.

Управители в ресторантьорския, хотелиерския и увеселителния бранш изразиха тревога, че лишаването им от късните клиенти може да бъде пагубно за тях. Особено тежко са засегнати нощните клубове.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече