Ново дело срещу Стоян Рътков – упражнил адвокатска професия без да има съответната правоспособнот

0

По повдигнато обвинение от Софийска Районна Прокуратура в Софийски Районен Съд е образувано дело срещу Стоян Рътков за това , че на 25.04.2020 година в сградата на на 05 РУ-СДВР е упражнил адвокатска професия без да има съответната правоспособнот по чл. 3 от Закона за адвокатурата. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, Рътков е задържан за срок от 72 часа. Наложена му е и Мярка за неотклонение – Парична гаранция, писа jilo.bg.

Според всички предварителни проучвания и събрана информация, Стоян Рътков е скандално известен измамник-адвокат с отнети адвокатски права. Той е многократно осъждан за криминални престъпления. На база на тези престъпления, през месец юни 2017 година, с протокол на Софийската Адвокатска Колегия, той е отписан от Колегията и на практика това го лишава от адвокатски права и той не може да упражнява професията адвокат. В последствие и поради факта, че Стоян Рътков е с отнети права, Софийска Градска Прокуратура предявява искове срещу адвокатско дружество „Манчев и Рътков“ и Стоян Рътков е заличен като съдружник и управител на адвокатското дружество.

Софийска Районна Прокуратура е повдигнала обвинение на Стоян Рътков затова, че на 25.04.2020 година в град София, улица Марин Дринов 4, в сградата на 05 РУ-СДВР, Рътков е упражнил адвокатската професия.

При индивидуализация на неговата наказателна отговорност, като отежняващи вината обстоятелства следва да се приемат отежненото съдебно минало на Стоян Рътков, като деянието му е извършено в условията на условно осъждане от предходна присъда.

Най-скандалното по казуса е, че Стоян Рътков при поискване на адвокатска карта за легитимация от органите на реда в 05 РУ-СДВР, той показва карта от Адвокатска Колегия-Кипър.

При направена справка се установи, че за да бъде вписан в АК-Кипър задължително условие за всеки чужденец е той да упражнява професията адвокат в държавата си на произход. С други думи, Рътков не може да бъде официално вписан в АК-Кипър, тъй като той не може да упражнява адвокатската професия в България.

Как Стоян Рътков е заблудил Адвокатската Колегия на Кипър, че е действащ адвокат в държавата си на произход, оставяме на официалните разследващи органи в България и Адвокатска Колегия-Кипър да установят.

\

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече