Ново завишаване на случаите на Covid-19 в Гърция

0

Отново завишаване на заразените с коронавирус в Гърция. За ден случаите са 372. Четири области в Северна Гърция със строги мерки. Очаква се правителството да въведе задължително носене на маски и на открито в Атина.

От днес са въведени извънредни мерки срещу разпространението на коронавируса в четири гръцки области в северната част на страната. В област Килкис, която е в близост с границата с България, е задължително носенето на маски навън. Забраняват събирането на повече от 9 души. Фирмите започват работа в различни часове, за да се избегне струпване на хора в градския транспорт. Полиция предупреждава всички, които влизат в районите, за риска от заразяване.

В цех за хранителни продукти в град Гяница заразените са вече 114 души.

По нареждане на здравното министерство, болниците в областите Килкис, Пиерия, Пела и Иматия са в готовност да приемат повишен брой на заразени с коронавирус. Училищата там няма да започнат учебната година в понеделник.

Мерките са в сила от днес до 25-и септември, съобщи заместник-министърът по гражданска защита Никос Хардалиас.

Област Атика, където се намира Атина, остава с висок брой заразени. Специалистите предлагат на премиера да се въведе задължително носене на маски навън в гръцката столица и областта.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече