Няколко спецакции в Дупница след изчезването на Янек Миланов

0

Четирима задържани при няколко спецоперации на територията на Дупница. Градът е под полицейска блокада. На всички входно-изходни артерии са разположени екипи на Жандармерията. На място пристигна и главният прокурор Иван Гешев. Той потвърди, че едната операция е свързана с изчезването на Янек Миланов.

Претърсва се районът на аварийното летище в село Крайници. Проверява се и квартал „Бистрица“, където живеят изчезналият мъж и Васил Капланов.

„Претърсват се 120 кв./км. Ако трябва, полицаите ще останат тук няколко дни, докато не се претърси цялата тази площ”, заяви Гешев. Претърсват се и помещения, и обекти.

Пред журналисти обвинител номер 1 обясни, че Капланов е задържан по друго досъдебно производство. Именно той е последният, който е бил видян с 43-годишния Янек Миланов. Той изчезна на 31 юли. От началото на август е обявен за издирване. 

„Ангажирани са множество държавни институции, предстои доста сериозна работа за ситуацията в Дупница. Това не е краят, а само началото”, каза Гешев. „Ще направим всичко възможно да не се връщат мутренските времена. И ако някой си мисли, че сме в началото на 90-те години, ще разбере по трудния начин, че не сме“.

Другата операция, която върви към момента, е по-мащабна и е на територията на целия град. В нея участват служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, Националната полиция и отряда за борба с тероризма. Проверяват се автомобили, автокъщи в района, заведения и хотели.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече