Няма други заразени в Рилския манастир, показват тестовете за COVID-19

0

Тестовете за Covid-19, взети на монасите и на хората от персонала на Рилския манастир, контактни на 39-годишния архимандрит, който е с коронавирус и е приет за леченrе в „Пирогов“, са отрицателни, казаха от Областния кризисен щаб в Кюстендил. Тестването е извършено от екип на районната болница в Кюстендил.

Игуменът на Рилската обител, Адрианополски епископ Евлогий, поискал да бъдат тествани лицата, контактували с архимандрита. Първоначално се обърнал към РЗИ в Благоевград. Оттам пояснили, че това трябва да стане, но в Инспекцията в Кюстендил. Извършил го е екип на Кюстендилската районна болница, каза главният лекар д-р Александър Величков:

„Една наша колежка им е взела проби при нас. Ние ги изпратихме. Дойдоха резултатите. Отрицателни са. Тези, които ни е донесла д-р Кирилова, са отрицателни“.

Светският адрес на архимандрита с положителна проба за Covid-19 от Рилската обител е в София. Затова случаят е поет от РЗИ в столицата, а за лечението му се грижат екипите на „Пирогов“, каза д-р Матей Попниколов – заместник-областен управител на Кюстендил и член на Областния кризисен щаб.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече