Огнян Минчев: Русия е мястото с най- репресивни режими

0

Убийството на Навални се случва точно в навечерието на президентските избори и след интервюто на Путин с Карлсън. Не може да твърдим, че е било целенасочено убийство, а не естествена смърт, но така или иначе тя е причинена от режима на руския президент. Това каза политологът Огнян Минчев по НОВА. 

Навални е поредната фигура от невероятната поредица от личности, които поеха по мирната съпротива срещу насилието, посочи Минчев. По негови думи обаче, за да преследваш тази стратегията, трябва да имаш срещу себе си противник, който не е загубил човешкия си облик. „А в Кремъл има пълна липса морал, поради което съпротивата на Навални се е оказа неуспешна в политически план. Ще бъде успешна в морален, тъй като Навални ще стряска сънищата на режима за много време напред“, заяви политологът.

„Русия е място на най-репресивните режими и най-голямото човешко падение“, каза още Минчев.

Той коментира и предизборната кампания в САЩ. Според него Тръмп няма съзнанието за сложността на системата на международните взаимоотношения и за мястото на американския президент в нея. „Той ги приема като пазарни отношения. Имал е симпатии към поредица от диктатори и неприязън към ключови съюзници на Щатите“, допълни експертът. 

Мнението на политолога е, че делото, което може да извади Тръмп от президентската надпревара, е това за щурма на Капитолия.

Минчев коментира и предстоящата ротация в правителството. Той е на мнение, че е възможно такава да не се състои.

„За ГЕРБ и ДПС не е интересен премиерският пост, както и поемането на публична, ключова отговорност за управлението на страната, начело с техен премиер. ПП-ДБ притежават по-голямата част от публичната власт, а ГЕРБ и ДПС – властови механизми, които работят на второ ниво“, допълни политологът“, посочи политологът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече