Окончателно: Мъжът, прегазил 15-годишния Филип, остава зад решетките

0

Окончателно – мъжът, който на 2 септември пиян прегази на пешеходна пътека в София 15-годишния Филип, остава за постоянно в ареста. Единственото, което каза в съдебната зала 37-годишният Петър Тодоров, е, че „страшно много съжалява“. 

Заради шофирането с близо 60 километра над разрешената скорост и удара на пешеходната пътека, по повод на който свидетели разказаха, че Тодоров е форсирал двигателя на автомобила, за да мине преди детето да пресече, съдът реши, че той е с висока степен на обществена опасност, не спазва установените в средата правила и е действал в противовес на обществената нетърпимост към този род престъпление. Наличието на 2,1 промила алкохол в кръвта на Тодоров също е повлияло за решението. 

Адвокатът му се опита да каже, че делото е в прекалено начален етап и че все още не може да се установи дали става дума за евентуален умисъл, каквото е обвинението. Както и че той е съдействал на разследването, тъй като е дал показания още в началото, дал е и кръв за изследване. Въпреки това съдът реши, че мъжът трябва да остане в ареста. 

По време на заседанието стана ясно още, че по негови обяснения, той е изпил шест бири, а пред свидетел е разказал, че е искал да избърза и да мине преди детето. 

Днес по повод първия учебен ден от училището на Филип – 32 СУИЧЕ тръгва шествие към лобното му място на пешеходната пътека на кръстовището на улиците „Иван Шишман“ и „Генерал Йосиф В. Гурко“, за да се отдаде почит към паметта на детето и да се каже на институциите, че от тях се очакват мерки. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече