Оставиха в ареста мъжа, удрял с тесла жена си и дъщерите си

0

Районният съд в Кюстендил остави в ареста обвиняем за причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие.  В. А., на 59 години, от  Кюстендил е привлечен като обвиняем за причиняване на лека телесна повреда на майка и дъщеря, в условията на домашно насилие и за закана за убийство към майката и двете ѝ малолетни деца. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

От Районната прокуратура по-рано съобщиха, че в хода на разследването е установено, че на 11 март, в къща в Кюстендил, 59-годишният мъж е причинил телесна повреда на съпругата си. Ден по-рано той ѝ се заканил да я убие. Мъжът е нанесъл и удари с тесла по главата на съпругата си, като това се е случило в семейното им жилище в града. Мъжът е причинил лека телесна повреда и на на малолетната ѝ дъщеря, в условията на домашно насилие. При извършените специализирани полицейски действия от него са иззети законно притежавана пушка с боеприпаси и пистолет, посочиха пък от полицията.

Съдът уважи искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. Видно от събраните на досъдебното производство доказателства и разпит на свидетели, може да се направи обосновано предположение за авторство на инкриминираните деяния. Налице е и реална опасност обвиняемият да се укрие. Срещу него има издадена Заповед за незабавна защита, постановена в производство по Закона за защита от домашно насилие и съгласно нея, той е отстранен от адреса, на който пребивава. Ако бъде освободен, практически за разследващите органи ще бъде с неустановен адрес, пише в мотивите на съда.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен срок, считано от днес.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече