Оставка е единственият логичен изход от скандала в прокуратурата

0

Членът на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет Георги Кузманов заяви, че единственият логичен изход от скандала по върховете на прокуратурата, е оставка.

Кузманов, който е един от шестимата съдебни кадровици, подписали се под искането за предсрочното прекратяване мандата на Иван Гешев, не уточни за чия оставка говори – на главния прокурор, на заместника му Борислав Сарафов или на заместника на Сарафов в Националното следствие Ясен Тодоров:

„Оставката е много личен акт.  Ако аз бях в тази ситуация вероятно за честта на пагона бих подал оставка, за да спра цялото това неистово говорене по темата и замеряне с обвинения, които трудно биха могли да бъдат доказани, особено когато става дума за дума срещу дума. Един казал, друг рекъл“.

Кузманов обеща, че по проверката на сигнала на Борислав Сарафов срещу Иван Гешев за нерегламентиран запис на негов телефонен разговор с члена на Прокурорската колегия Йордан Стоев, ще се работи бързо. Разказа и че след като е внесено искането за отстраняването му, по телефона го е потърсил Гешев, но не се притеснявал, че разговорът може да е бил записан:

„Пита ме кой политик ми се е обаждал, казвам – никой, говорихме с колегите от Етичната комисия и взехме решение, че това е нещо, което трябва да направим в момента, защото държавата ври“, каза Георги Кузманов от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече