ОСЪДЕН: Костадинов плаща 5 бона на Васил Иванов

0

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов е осъден за клевета и обида, съобщи „Сега“ като цитира решението на Софийски градски съд по казуса. То не е окончателно. Според него политикът трябва да плати на журналиста Васил Иванов 5 хил. лв. обезщетение, защото през пролетта на 2020 г. е публикувал във фейсбук профила си клеветнически твърдения по негов адрес.

Публикациите са направени след репортаж на Иванов за къщата на Костадинов край Варна и за начина на харчене на партийната субсидия. Политикът многократно го нарича „поръчков“ журналист и пуска видео, в което е монтирана и извадена от контекста реплика на репортера.

Иванов разказва, че след излъчване на репортажите по Нова телевизия той е станал жертва на клеветническа кампания от страна на Костадинов и партията му. Репортерът завежда дело срещу партийния лидер за общо 100 хил. лв., но искът е предявен частично за 26 хил. лв.

По време на делото съдът установява, че има злоупотреба със свободата на словото от страна на Костадинов. В решението се посочва, че той е направил оценъчни съждения без достатъчно фактически основания, което е виновно поведение.

Изцяло отхвърлени са претенции на Иванов срещу партия „Възраждане“, от която той също търси обезщетение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече