Осъдиха Тръмп да плати близо 1 милион долара глоба

0

Бившият американски президент Доналд Тръмп и адвокатката му бяха осъдени на глоба от близо 1 милион долара, защото са започнали „ненужно дело“ срещу Хилари Клинтън, обвинявайки я в опит за измама на президентските избори през 2016 г.

Съдията Джон Мидълбрукс прецени, че милиардерът, който се надява да се върне в Белия дом през 2024 г., е злоупотребил със съда, като е поискал да бъде започнато дело срещу Клинтън.

Искането за започване на дело бе отхвърлено от съдията Мидълбрукс миналата година. Според жалбата на Тръмп, внесена от адвокатката му, срещу Клинтън, тя и други лица са опитали да убедят обществеността, че предизборният екип на Доналд Тръмп е работил в съглашателство с Русия. Републиканецът е искал 70 милиона долара обезщетение от тогавашната си съперничка в битката за президентския пост.

Според съдията подобна жалба изобщо не е трябвало да бъде подавана. Още от началото ѝ е било ясно, че в подкрепа на нея няма доказателства и никой разумен адвокат не би я депозирал, смята съдията. Жалбата е била внесена с политическа цел, добави той.

Според съдия Мидълбрукс Тръмп е използвал на няколко пъти съдилищата, за да отмъсти на своите политически противници. Съдията освен това добави, че Тръмп е специалист в отклоняването за свои стратегически цели на съдебните процеси и не може да бъде смятан за пледиращ, който следва сляпо съветите на адвоката си, тъй като осъзнава напълно последиците от действията си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече