Отбелязваме Международния ден на ромите

0

Днес е международният ден на ромите. Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще отличат победителите в Националния ученически конкурс „Имам една мечта – да учим и живеем заедно“. 

На 8 април ромите по цял свят почитат своите жертви през втората световна война. Преди 30 години организацията на Обединените нации и ЕС обяяват осми април за международен ден на ромите. 

По този повод в президентството държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще връчат грамотите нпа победителите  от ученически конкурс, организиран от центъра за междуетнически диалог и толберантност „Амалипе“. 

По късно в МС вицепремиерът по ефективно управление и председател на националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към правителството Калина Константинова ще се срещне с представители на неправителствения сектор. 

Гражданските организации ще представят свои успешни проекти на регионално и национално ниво. Очаква се в събитието да участват постоянният представител на Световната банка за България Фабрицио  Дзарконе и представителката на УНИЦЕФ у нас Кристина де Браун.

В Народното събрание ще бъде открита изложба със снимки и разкази на участници в информационната кампания „Да открехнем вратата“.   Експозицията показва обичаите, традициите и мечтите на ромската общност, ще бъде от 11 ч. в Клуба на народния представител в парламента.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече